ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 24 ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 8 ΜΕΡΕΣ (TK)

0
Enquiry Form
Enquiry Form
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

602

Why Book With Us?

  • No-hassle best price guarantee
  • Customer care available 24/7
  • Hand-picked Tours & Activities

Get instead of Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

+357 77771234

info@honeywelltravel.com.cy

Availability : 10/07, 17/07, 24/07, 31/07, 07/08, 14/08, 21/08
Prices and Details
5* Hotel – Platamonas & 4* Hotel – Thessaloniki
Rating Rating Rating Rating Rating
Thessaloniki, Greece
 
Room Facilities Departure Date Double Single Child 1
Standard Room
All Inclusive at Platamonas Hotel & Bed & Breakfast at Thessaloniki Hotel
10/07, 17/07, 21/08 €899 €1255 €615
24/07, 31/07, 07/08, 14/08 €999 €1409 €625
 
 
 
Program

Διανυκτερεύσεις: Πλαταμώνας(5), Θεσσαλονίκη (2)

Κάντε τις βουτιές σας με θέα τον Όλυμπο...

Θα καταλάβεις αμέσως ότι βρίσκεσαι στην Πιερία όταν θα βλέπεις τον θρυλικό Όλυμπο, κατοικία των θεών της αρχαιότητας, από τη μια πλευρά, και μια αχανή ακτογραμμή μήκους 70χλμ. στην άλλη. Το σκηνικό δε μοιάζει με κανένα άλλο στην Ελλάδα, είναι εξαιρετικά πολύ πλούσιο σε ιστορία, πολιτισμό, φυσικούς θησαυρούς, παραδοσιακά χωριά, γαστρονομική κουλτούρα και αμπελώνες. Με άλλα λόγια είναι ένας προορισμός ιδανικός για καλοκαιρινές διακοπές, μόλις 1 ώρα και 15 λεπτά οδικώς από την Θεσσαλονίκη.

Κατάκτησε το κάστρο του Πλαταμώνα

Μια υπέροχη πρώτη γεύση της Πιερίας, αλλά και ένα από τα πιο καλά διατηρημένα πολιτιστικά μνημεία της. Από εδώ θα τα δεις όλα: τον Όλυμπο, το πυκνό πράσινο της περιοχής (ακόμα και μέσα στο κάστρο), την ατελείωτη παραλία και το βαθύ μπλε του Θερμαϊκού. Χτισμένο τον 13ο αιώνα, το κάστρο -στην έξοδο της κοιλάδας των Τεμπών- έχει γεωγραφικά στρατηγική θέση, ενώ τα τείχη ύψους 9 και πλάτους 2 μέτρων σε βοηθούν να καταλάβεις πόσο μεγάλη σημασία είχε στο παρελθόν για την οχύρωση της περιοχής. Μέσα στο κάστρο υπάρχει ένας μεγάλος κεντρικός πύργος και μια εκκλησία αφιερωμένη στην Αγία Παρασκευή.

Απόλαυσε παραλία με κάστρο και θέα το βουνό

Επόμενη στάση, η ατελείωτη αμμώδης παραλία. Ο Πλαταμώνας, ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός στην Πιερία για όσους αγαπούν τη θάλασσα, είναι ιδανικός για κολύμπι και για θαλάσσια σπορ. Μέσα από τη θάλασσα θα λατρέψεις τη μαγική θέα της καταπράσινης ενδοχώρας, αλλά και το κάστρο του Πλαταμώνα και τον Όλυμπο, στο βάθος. Για τους πεινασμένους η περιοχή διαθέτει πολλές ταβέρνες.

Παραλίες που δε θα ξέρεις, ποια να πρωτοδιαλέξεις

Στην Πιερία, σε όποιο σημείο της ακτογραμμής και αν βρεθείς, μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου μαγιό και πετσέτα! Πολύ απλά, γιατί παντού υπάρχουν υπέροχες παραλίες: στα βόρεια η Μεθώνη, ο Μακρυγιαλός, η Πύδνα, στα νότια η Πλάκα, η Λεπτοκαριά, η Σκοτίνα και οι Νέοι Πόροι. Η Μεθώνη βρίσκεται κοντά στο δέλτα του ποταμού Αλιάκμονα (προστατευόμενος υδροβιότοπος) και η Πύδνα στα ερείπια αρχαίας ομώνυμης πόλης, την οποία κατέκτησαν το 432 π.Χ. οι Αθηναίοι και αργότερα ο βασιλιάς Φίλιππος Β ο Μακεδόνας. Όπου και αν επιλέξεις πάντως να πας, σε παραλία με βότσαλα ή με άμμο, με το ταίρι ή με την οικογένειά σου, είναι βέβαιο ότι θα βρεις πολλά, δελεαστικά πράγματα να δεις και να κάνεις.

Γνώρισε τη ζωή στο χωριό του Παλαιού Παντελεήμονα

Ψηλά στους πρόποδες του Ολύμπου βρίσκεται ακόμα ένα ιδανικό σημείο για στάση, αν θέλεις να γνωρίσεις τί θα πει να ζεις σε παραδοσιακό μακεδονικό χωριό. Σχεδόν από υψόμετρο 500 μέτρων η θέα του Θερμαϊκού κόβει την ανάσα, όπως και το συναίσθημα να χαλαρώνεις κάτω από έναν αιωνόβιο πλάτανο στην πλατεία, τσιμπώντας μεζεδάκια φτιαγμένα από τα περιβόλια του χωριού και απολαμβάνοντας ντόπιο τσίπουρο. Περιπλανήσου στα δρομάκια (δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα), παρατήρησε την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική παράδοση που βασίζεται στην πέτρα και μπες στα μαγαζιά με τα τοπικά προϊόντα. Το χωριό είναι μια καλή αφετηρία για mountain biking ή για πεζοπορίες, φυσικά με αντάλλαγμα για τους ποδηλάτες ή πεζοπόρους ένα πλούσιο γεύμα -κατά την επιστροφή- σε παραδοσιακή ταβέρνα.

Εξερεύνησε το ιερό του αρχαίου Δίου

Με τις λιμνούλες και τα δέντρα του το Δίο μοιάζει περισσότερο με μεγάλο κήπο, παρά με αρχαιολογικό χώρο -θα το νιώσεις αμέσως μόλις περπατήσεις ανάμεσα στα αγάλματα και τα μνημεία του. Η περιοχή αυτή ήταν ιερή για τους Μακεδόνες, ενώ ο Φίλιππος ο Β’ την είχε επιλέξει ως σημείο εορτασμού για τις νίκες του. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως οικισμό 150 στρεμμάτων, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται κατοικίες, καταστήματα, εργαστήρια, θέατρα, ένα αρχαίο γυμνάσιο και δύο ιερά, αφιερωμένα στις θεές Δήμητρα και Ίσις. Σιγουρέψου ότι θα έχεις χρόνο να επισκεφθείς το μουσείο (500 μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο), αξίζει τον κόπο! Στις συλλογές του περιλαμβάνει αντικείμενα και αγάλματα που ανακαλύφθηκαν κατά τις ανασκαφές στην περιοχή, όπως η περίφημη ύδραυλις: το αερόφωνο όργανο από τον 1ο π.Χ. αιώνα, το οποίο αποτελεί το αρχαιότερο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στο είδος του.

Γνώρισε την πρωτεύουσα της Πιερίας και μαζί, ακόμα μια παραλία!

Καλώς ήρθες στην Κατερίνη! Την πόλη που συνδυάζει όλες τις ανέσεις της πόλης με τα πλεονεκτήματα του παραλιακού μετώπου. Η παραλία της θεωρείται η πιο «ζωντανή» κατά μήκος της ακτής, με άφθονα beach bars και κέντρα για θαλάσσια σπορ (από windsurfing μέχρι paragliding), εδώ θα βρεις και πολλές εναλλακτικές επιλογές για τη διασκέδασή σου. Αν πάλι αποζητάς περισσότερο τη σκιά και δροσιά κάτω απ’ τα δέντρα, έλα για μια αναζωογονητική απόδραση στο δημοτικό πάρκο, στην καρδιά της πόλης.

Μάθε τα μυστικά του κρασιού των Ολύμπιων θεών

Αμπελώνες υπήρχαν στην Πιερία ήδη από την αρχαιότητα, όμως η οργανωμένη οινοποιία μπήκε σχετικά πρόσφατα στην κουλτούρα των ντόπιων και γρήγορα αγαπήθηκε από ταλαντούχους οινοποιούς. Στην περιοχή θα βρεις περισσότερα από δέκα οινοποιεία για να επισκεφθείς ενώ καθένα από αυτά θα μπορούσε να γίνει για σένα μια υπέροχη εμπειρία γνωριμίας με την οινοπαραγωγή. Αυτό που σίγουρα θα σου πουν όλοι, είναι πως το υπέδαφος στους χαμηλούς πρόποδες του Ολύμπου είναι εξαιρετικό για την καλλιέργεια κλασσικών παγκόσμιων ποικιλιών (από Chardonnay μέχρι Cabernet Sauvingon), όπως και για ντόπιες αγαπημένες ποικιλίες (για παράδειγμα το Ξυνόμαυρο). Κοντά στην Κατερίνη, ξεκίνα την εξερεύνησή σου στα μυστικά του κρασιού στα χωριά Ράχη, Άνω Άγιος Ιωάννης και Κόλινδρος. Στα νότια θα βρεις αμπελώνες στο Λιτόχωρο και την Κρανιά.

Ζήσε την Πιερία στα καλύτερά της!

Η Πιερία σου προσφέρει μοναδικές εμπειρίες Ολύμπιου μεγέθους, με μια παραλία που μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ και μια θεϊκή αύρα να τυλίγει τα πάντα. Α, και με ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα… βρίσκεται τόσο κοντά στη Θεσσαλονίκη, που σίγουρα θα γίνει αγαπημένος σου εναλλακτικός προορισμός για το καλοκαίρι!

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ: ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ: CRONWELL PLATAMON RESORT 5* or SIMILAR ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: A.D IMPERIAL PALACE 4* or SIMILAR

Package Detail

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα-Θεσσαλονίκη-Λάρνακα με πτήσεις της Sky Express.
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
Πέντε διανυκτερεύσεις στο Πλαταμώνα σε ξενοδοχείο 5* με πρωινό.
Δύο διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό.
Μεταφορές Αεροδρόμιο – Πλαταμώνας.
Μεταφορές Πλαταμώνας – Θεσσαλονίκη.
Μεταφορές Θεσσαλονίκη – Αεροδρόμιο.
Μια αποσκευή 20 κιλών και μια χειραποσκευή 8 κιλών
Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας

Δεν Περιλαμβάνονται:

Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Φόρος διαμονής.

Όροι και προϋποθέσεις:

Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.
Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 30% της αξίας των πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται 21 μέρες περίπου πριν την αναχώρηση.
Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 50.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

Departures

DATES: 10/07 ,17/07 ,24/07 ,31/07 ,07/08 ,14/08 ,21/08

 
 
 
09:30 Larnaca International Airport (LCA) Larnaca, Cyprus
to
11:30 Makedonia Apt (SKG) Thessaloniki, Greece
Luggage Allowed 1 free luggage included
Flight GQ 602
 
 
Return
 
12:10 Makedonia Apt (SKG) Thessaloniki, Greece
to
14:00 Larnaca International Airport (LCA) Larnaca, Cyprus
Luggage Allowed 1 free luggage included
Flight GQ 651
Cancellation Policy

In case of cancellation up to 45 days, before the date of arrival, 100 EUR per person will be charged.
In case of cancellation later than 45 days, and up to 30 days, before the date of arrival 30 % of the total price will be charged.
In case of cancellation later than 30 days, and up to 21 days, before the date of arrival 50 % of the total price will be charged.
In case of cancellation later than 21 days, and up to 0 days, before the date of arrival 100 % of the total price will be charged.
In case of no-show 100 % of the total price will be charged.

 
Photos

Proceed Booking