ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – 6 ΜΕΡΕΣ (HTS)

0
Enquiry Form
Enquiry Form
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

53

Why Book With Us?

  • No-hassle best price guarantee
  • Customer care available 24/7
  • Hand-picked Tours & Activities

Get a Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

+357 77771234

info@honeywelltravel.com.cy

Availability : 21/04-26/04
Prices and Details
Lefkoniko Beach & Bay 3*, Rethymno, Greece
Rating Rating Rating 
Crete, Greece
 
 
Room Facilities Departure Dates
Double Triple Single Child 1 Child 2
Standard Room Bed & Breakfast
21/04 €485 €470 €560 €335 €395
Program

1η Μέρα: Λάρνακα – Ηράκλειο – Ρέθυμνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση με απευθείας πτήση για το Ηράκλειο. Άφιξη, επιβίβαση στα λεωφορεία και μεταφορά στο Ρέθυμνο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια.
Δείπνο στο εστιατόριο «ΟΘΕΛΛΟ» του ξενοδοχείου.

2η Μέρα: Α) Μάταλα – Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής – Ζαρός - Σπήλι Ή Β) Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης – Μύλοι – Χρωμοναστήρι –Πατσός – Φράγμα Ποταμών

07.30-08.30 π.μ.: Πρόγευμα στο ξενοδοχείο (επιλογή μία εκ των πιο κάτω 2 εκδρομών)
Α) Μάταλα – Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής – Ζαρός – Σπήλι
Αναχώρηση για τη Νότια Κρήτη και το Λιβυκό Πέλαγος. Πρώτη μας στάση στο παραθαλάσσιο χωριό Μάταλα που κατά την δεκαετία του 1960 έφτασαν οι χίπις από όλο τον κόσμο για να ζήσουν στις περίφημες σπηλιές των Ματάλων που βρίσκονται δίπλα στην παραλία. Έπειτα κατευθυνόμαστε στην πεδιάδα της Μεσαράς, στην γυναικεία Ι.Μ. Παναγίας Καλυβιανής. Ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα και εγκαταλείφθηκε αμέσως μετά την τουρκική κατοχή. Στο παλιό εκκλησάκι, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Παναγία Καλυβιανή, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τις αγιογραφίες που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα. Η Μονή σήμερα στεγάζει φιλανθρωπικά ιδρύματα (ορφανοτροφείο, γηροκομείο κ.α.) και εργαστήρια ειδών λαϊκής τέχνης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Ζαρό, χωριό ευρύτερα γνωστό από το ομώνυμο εμφιαλωμένο νερό. Λόγω των πλούσιων πηγών νερού ευδοκιμούν οι καλλιέργειες ελαιολάδου, σταφίδας και εσπεριδοειδών. Εκεί βρίσκεται και η πηγή Βότομος μια περιοχή κατάφυτη με πλατάνια, εκτροφείο πέστροφας και μια τεχνητή λίμνη. Το απόγευμα επισκεπτόμαστε το παραδοσιακό Κρητικό χωριό Σπήλι, με τα κρυστάλλινα νερά που αναβλύζουν από τις κρήνες της κεντρικής πλατείας. Επιστροφή το απόγευμα στο Ρέθυμνο και ξεκούραση.
Ή

Β) Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης – Μύλοι – Χρωμοναστήρι –Πατσός – Φράγμα Ποταμών
Αναχώρηση για την ενδοχώρα των επαρχιών Ρεθύμνου και Αμαρίου. Πρώτη μας στάση στην Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης. Το Μοναστήρι είναι κτισμένο πάνω σε βράχο και η θέα από αυτό σε όλα τα σημεία του ορίζοντα είναι εκπληκτική. Εξωτερικά δίνει την εικόνα μίας οχυρωμένης Μονής. Είναι ένα από τα παλαιότερα Μοναστήρια της Κρήτης και λειτουργούσε ως ανδρική Μονή πιθανότατα από τη δεύτερη βυζαντινή περίοδο, δηλαδή πριν από την κατάκτηση της Κρήτης από τούς Ενετούς το 1204. Η πρώτη γνωστή γραπτή πηγή πού μαρτυρεί την ύπαρξή της προέρχεται από ένα βενετσιάνικο έγγραφο του 1362, το οποίο δείχνει ότι τότε ήταν μεγάλο μοναστήρι με σημαντικές περιουσίες καί δουλοπαροίκους. Συνεχίζουμε για τους Μύλους, μια περιοχή άγριας φυσικής ομορφιάς που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη που νιώθει να χάνεται από την μαγεία της φύσης που τον περιβάλει. Τεράστια δέντρα όπως μουριές, κυπαρίσσια, αλλά και καλλιεργήσιμα δέντρα και φυτά, καθώς επίσης και τα πολύχρωμα αγριολούλουδα και οι θάμνοι που καλύπτουν το έδαφος σαν τάπητας, συνθέτουν ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς. Το φαράγγι είναι επίσης βιότοπος κάθε τύπου φτερωτού πλάσματος. Ο επισκέπτης ακούει τις ευτυχείς μελωδίες της κουκουβάγιας , του κότσυφα, των τρυγονιών, και πολλών άλλων πουλιών τραγουδιού, ενώ έχει την ευκαιρία να θαυμάσει άγρια περιστέρια και γεράκια που βρίσκονται κρυμμένα ψηλά στους βράχους. Ακολούθως φθάνουμε στον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό του Χρωμοναστηρίου, όπου θα δούμε εξωτερικά το στρατιωτικό Μουσείο Ρεθύμνου. Πρόκειται για Βενετσιάνικη έπαυλη που χρονολογείται από τις αρχές του 17ου αιώνα. Μετά την κατάληψη του Ρεθύμνου από τους Οθωμανούς το 1646, Οθωμανός «Αγάς» εγκαθίσταται στο χώρο της έπαυλης και η έπαυλη μετονομάζεται σε «Κονάκι» που στα τούρκικα σημαίνει «Αρχοντικό». Οι απόγονοί του παραμένουν στην έπαυλη μέχρι την επίσημη απόσυρση των Οθωμανικών αρχών από το νησί στα 1898. Έπειτα θα δούμε το πλούσιο σε βλάστηση φαράγγι της Πατσού, ένα από τα γνωστότερα και ομορφότερα της Κρήτης. Η ευρύτερη περιοχή παράγει κάθε είδους προϊόντα καλής ποιότητας κάτι που οφείλεται στις πολλές πηγές νερού της. Το όλο τοπίο είναι όντως εντυπωσιακό και θα σας συνεπάρει. Κάτω από την Βραχοσκεπή του Φαραγγιού βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου, προστάτη των παιδιών, θεωρείται Θαυματουργός και προσελκύει πλήθος προσκυνητών. Τελευταία μας στάση στο φράγμα των Ποταμών, ένα από τα πιο πρωτοποριακά, ενεργειακά έργα της χώρας, πόλος έλξης επισκεπτών που θαυμάζουν τον υδροβιότοπο και τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Επιστροφή στο Ρέθυμνο.
20.00 μ.μ.: Δείπνο στο εστιατόριο «ΟΘΕΛΛΟ» του ξενοδοχείου.

3η Μέρα: Ασή Γωνιά (Πανηγύρι Αγίου Γεωργίου) – Αργυρούπολη

07.30-08.30 π.μ.: Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Αση Γωνιά. Κατά την τουρκοκρατία η Ασή Γωνιά δεν πατήθηκε από τους Τούρκους λόγω του δύσβατου της περιοχής. Οι κάτοικοί της πήραν μέρος σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες κατά των Τούρκων και εδώ κηρύχτηκε η επανάσταση του 1897. Στην Ασή Γωνιά επίσης είχε την έδρα της η Ανώτατη Επιτροπή Αγώνα της Κρήτης εναντίον του Γερμανικού στρατού κατοχής τον 2ου Παγκόσμιο Πόλεμο. Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου του Γαλατά αναβιώνει ένα πανάρχαιο έθιμο, αυτό της ευλογίας των προβάτων. Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, θεωρούν προστάτη τους τον ‘Αγιο και την ημέρα της γιορτής συγκεντρώνονται με τα κοπάδια τους στην εκκλησία του χωριού που βρίσκεται στην πλατεία. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό, καθώς χιλιάδες πρόβατα στολισμένα με λέρια (κουδούνια) οδηγούνται με σειρά στο εκκλησάκι… Μαντρώνονται και περιμένουν τον ιερέα να τα ευλογήσει… Οι κτηνοτρόφοι, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα σε κατοίκους αλλά και επισκέπτες. Συνήθως το γάλα που δωρίζεται ξεπερνά τους δύο τόνους. Το κατέβασμα των κοπαδιών από τα μαντριά τους, όσο μακριά και αν είναι αυτά, αποτελεί παράδοση και τα πρόβατα που συγκεντρώνονται υπολογίζονται στις 30.000. Σύμφωνα με τους κατοίκους της Ασή Γωνιάς, το έθιμο αναβιώνει από τότε που υπάρχει το χωριό τους και μάλιστα οι ίδιοι θεωρούν αδιανόητο, οι κτηνοτρόφοι να μην κατεβάσουν τα πρόβατά τους για να ευλογηθούν. Για κάποιους, το άρμεγμα των προβάτων συμβολίζει την αλληλεγγύη που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους, γι’ αυτό άλλωστε και το γάλα διανέμεται σε όλους. Λέγεται δε, ότι συμβολίζει και το τάμα που έχουν οι κάτοικοι στον ΆΪ-Γιώργη, ως προσδοκία και προσμονή προστασίας από κάθε κακό. Μάλιστα, οι παλαιότεροι διηγούνται ιστορίες για κτηνοτρόφους που δεν κατέβασαν τα πρόβατα τους για να ευλογηθούν και όπως λένε γνώρισαν την οργή του Αγίου. Την ημέρα της γιορτής, η ορεινή κοινότητα της Κρήτης γίνεται πόλος έλξης των επισκεπτών. Οι ντόπιοι με παραδοσιακές ενδυμασίες προσφέρουν κρητικά παξιμάδια, ενώ στην περιοχή στήνονται παραδοσιακά γλέντια. Εκτός από την ευλογία των προβάτων, θα γίνει και η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στους δρόμους του χωριού. Επιστροφή στο Ρέθυμνο μέσω της πανέμορφης Αργυρούπολης με το καταπράσινο τοπίο και τις τρεχούμενες πηγές.
Ακολουθεί Περιήγηση με τα πόδια της γραφικότατης πόλης του Ρεθύμνου. Επίσκεψη του Ενετικού λιμανιού, της παλιάς πόλης, του Ενετικού φρουρίου Φορτέτζα και της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου. Στη συνέχεια φθάνουμε στην πλατεία της Κυρίας των Αγγέλων όπου βρίσκεται η εκκλησία της Μικρής Παναγίας η οποία οικοδομήθηκε στα χρόνια της Βενετοκρατίας και ήταν αφιερωμένη στην Αγία Μαρία Μαγδαληνή του Τάγματος των Δομινικανών. Πρόκειται για τρίκλιτη εκκλησία που στα χρόνια της τουρκοκρατίας μετατράπηκε σε τζαμί και το 1680 προστέθηκε μιναρές που σύντομα κατέρρευσε. Τέλος φθάνουμε στην εκκλησία των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και αποκεφαλίστηκαν από τους Τούρκους επειδή δεν ασπάστηκαν τον Μωαμεθανισμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.
20.00 μ.μ.: Δείπνο στο εστιατόριο «ΟΘΕΛΛΟ» του ξενοδοχείου.

4η Μέρα: Λίμνη Κουρνά – Ι.Μ. Χρυσοπηγής – Τάφοι Βενιζέλων – Οικία Βενιζέλου – Χανιά

07.30-08.30 π.μ.: Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη δυτική Κρήτη και το νομό Χανίων. Πρώτος σταθμός μας για καφέ στη λίμνη Κουρνά, τη μοναδική φυσική λίμνη σε νησί στην Μεσόγειο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για προσκύνημα στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής. Ιδρύθηκε στα μέσα του 16ου αιώνα και είναι αφιερωμένη στην Παναγία την Ζωοδόχο Πηγή, η οποία έχει την επωνυμία «Χρυσοπηγή». Την περίοδο αυτή η Μονή αναδείχθηκε σε σημαντικό πνευματικό κέντρο για τα Χανιά με πολλούς μοναχούς και πλούσια βιβλιοθήκη. Κατά την Τουρκοκρατία υπέφερε πολλά δεινά και το 1821 καταστράφηκε και ερημώθηκε. Από το έτος 1848 και εξής, το μοναστήρι ανακαινίστηκε και επανδρώθηκε εκ νέου. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μοναχοί υποχρεώθηκαν να απομακρυνθούν και προκλήθηκαν μεγάλες φθορές και αλλοιώσεις στην αρχιτεκτονική δομή των κτηρίων. Στα 1976 η Μονή μετατράπηκε σε γυναικείο κοινόβιο. Η νέα αδελφότητα αναστήλωσε την Μονή εκ θεμελίων, πραγματοποιώντας παράλληλα ανακαινιστικό έργο σε πνευματικό και πολιτιστικό επίπεδο. Οι αδελφές εξασκούν τις παραδοσιακές μοναστηριακές τέχνες, όπως είναι η αγιογράφηση εικόνων και η τοιχογραφία ναών, η χρυσοκεντητική, η λιθογλυπτική, η βιβλιοδεσία, η μελισσοκομία, η κηροπλαστική, η παρασκευή λιβανιού και χειροποίητου σαπουνιού κ.ά. Σημαντική δραστηριότητα της Μονής είναι και η έκδοση βιβλίων. Στα κτήματά της καλλιεργείται με μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας ελαιόλαδο. Επίσης λειτουργούν Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο. Ανηφορίζοντας στο Ακρωτήρι φθάνουμε στους τάφους των Βενιζέλων, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μία πανοραμική άποψη των Χανίων. Ακολούθως κατευθυνόμαστε στα Χανιά. Έπειτα επισκεπτόμαστε το Μουσείο Οικία Ελευθερίου Βενιζέλου στην περιοχή Χαλέπα της πόλης, ένα από τα σημαντικότερα νεότερα μνημεία της χώρας που λειτουργεί ως σύγχρονο μουσείο διεθνών προδιαγραφών. Κτίστηκε το 1880 από τον πατέρα του Βενιζέλου, Κυριάκο, έχει χαρακτηριστεί «στέγη της ζωής» του μεγάλου πολιτικού, καθώς σε αυτή πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του βίου του ενώ συνδέεται με ορισμένες από τις σημαντικότερες στιγμές της προσωπικής του ζωής και της επαναστατικής και πολιτικής του διαδρομής. Στο κέντρο της πόλης των Χανίων θα επισκεφθούμε την Δημοτική Αγορά, την αγορά δερματίνων ειδών, το Ενετικό λιμανάκι και το ιστορικό φρούριο «Φιρκά» το οποίο οι Βενετοί χρησιμοποιούσαν σαν φυλακή για τους Έλληνες που καταδικάζονταν σε θάνατο. Εκεί υψώθηκε η Ελληνική σημαία, ενώπιον του Βενιζέλου και του Βασιλιά Κωνσταντίνου το 1913, ως επισφράγισμα της ένωσης με την Ελλάδα. Επιστροφή το απόγευμα στο Ρέθυμνο.
20.00 μ.μ.: Δείπνο στο εστιατόριο «ΟΘΕΛΛΟ» του ξενοδοχείου.
21.00 μ.μ.: Διοργάνωση τόμπολας στο ξενοδοχείο.

5η Μέρα:Α) Ρέθυμνο – Ι.Μ. Αρκαδίου – Μελιδόνι – Ανώγεια Ή Β) Βρύσες – Οροπέδιο Ασκύφου – Χώρα Σφακίων – Φραγκοκάστελο – Φαράγγι Κοτσιφού

07.15-08.15 π.μ.: Πρόγευμα στο ξενοδοχείο (επιλογή μία εκ των πιο κάτω 2 εκδρομών)
Α) Ρέθυμνο – Ι.Μ. Αρκαδίου – Μελιδόνι – Ανώγεια
07.30-08.15 π.μ.: Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για εκδρομή στην ενδοχώρα του Νομού Ρεθύμνου. Πρώτος μας σταθμός η Ιερά Μονή Αρκαδίου, ίσως το πιο ιστορικό μνημείο της Κρήτης. Από εδώ ξεκίνησε η Κρητική επανάσταση ενάντια στο Τούρκο κατακτητή. Σε όλους μας είναι ακουστό το Ολοκαύτωμα της μονής. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το παραδοσιακό χωριό Μελιδόνι όπου θα επισκεφθούμε το σπήλαιο «Γεροντόσπηλιος». Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον εξαιτίας των αρχαιολογικών του ευρημάτων, του πλούσιου σπηλαιοδιάκοσμου, αλλά και της τραγικής ιστορίας του με τη σφαγή των Κρητών από τους Οθωμανούς το 1823. Σήμερα στην «Αίθουσα των Ηρώων» διατηρούνται τα οστά των μαρτύρων, μέσα σε πέτρινο οστεοφυλάκιο. Στην είσοδο του Σπηλαίου συναντάμε και ένα παρεκκλήσι στο οποίο κατά την επέτειο της σφαγής πραγματοποιείται τελετή στην μνήμη των μαρτύρων. Αμέσως μετά φθάνουμε στο Reptisland όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και να αγγίξουμε ορισμένα από τα πιο σπάνια ερπετά του πλανήτη. Μέσα σε έναν προσεγμένο χώρο, διαβιούν σε ειδικές προθήκες φίδια όλων των ειδών και μεγεθών, ένας κροκόδειλος Cayman, γενειοφόροι δράκοι, βαράνοι, ταραντούλες, ιγκουάνα, σκορπιοί, κινέζικοι νερόδρακοι, ένα αργεντίνικο τένγκο και άλλα ερπετά. Το μεγαλύτερο φίδι που μπορεί να δει από κοντά κανείς στο Μελιδόνι είναι ένας θηλυκός δικτυωτός πύθωνας: Έχει μήκος 5,5 μέτρα και ζυγίζει 55 κιλά! Ανηφορίζοντας στον Ψηλορείτη φτάνουμε στην Αξό – τον αρχαιότερο οικισμό του όρους – με πάνω από 10 πηγές, που άλλες λίγο και άλλες περισσότερο τρέχουν όλο το χρόνο. Η μια απ’ αυτές στολίζει το κέντρο του χωριού. Από τα στόματα τριών λιονταριών τρέχει κρύο νερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα. Η πηγή αυτή μαζί με το σκιανό του γέρο-πλάτανου που βρίσκεται δίπλα της, αποτελούν μαγνήτη για κάθε επισκέπτη. Στην Αξό, στην Κρήτη των ηρώων και των εθνομαρτύρων, στη γη όπου οι πεσόντες για την ελευθερία της Πατρίδας απαριθμούνται σε χιλιάδες, έχει στηθεί ένα άγαλμα προς τιμήν του Σολωμού Σολωμού, ένα άγαλμα που στην υπόλοιπη Ελλάδα και Κύπρο ακόμα… στήνεται. Καταλήγουμε στο ξακουστό Κρητικό χωριό Ανώγεια, γενέτειρα του μεγαλύτερου μουσικού που γέννησε η Κρήτη, του Νίκου Ξυλούρη. Επιστροφή το απόγευμα στο Ρέθυμνο.

Ή

Β) Βρύσες – Οροπέδιο Ασκύφου – Χώρα Σφακίων – Φραγκοκάστελο – Φαράγγι Κοτσιφού
Αναχώρηση για εκδρομή στην ενδοχώρα του Νομού Χανίων. Περνώντας από το παραδοσιακό χωριό Βρύσσες που αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο ανάμεσα στην ανατολική και δυτική Κρήτη , ανηφορίζουμε για το εντυπωσιακό οροπέδιο Ασκύφου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 730 μέτρων και περιβάλλεται από τα Λευκά Όρη. Εδώ, το 1821 εκτυλίχθηκε μεγάλη μάχη ανάμεσα στους Τούρκους και τους Σφακιανούς, που κατέληξε σε νίκη των ντόπιων. Δυστυχώς 2 χρόνια μετά, το 1823, το Ασκύφου κάηκε από τον Χουσεΐν Μπέη. Κατηφορίζοντας το οροπέδιο θα θαυμάσουμε την είσοδο του Φαραγγιού της Ίμβρου, το Λιβυκό πέλαγος και θα επισκεφτούμε το ιστορικό χωριό Σφακιά με τα γραφικά σοκάκια και το λιμανάκι του. Συνεχίζουμε οδηγώντας κατά μήκος του Νότιου άξονα και κάνουμε στάση στο Φραγκοκάστελο (δηλαδή το κάστρο των Φράγκων) είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Κρήτης, διάσημη για το τοπικό ενετικό κάστρο, για την υπέροχη παραλία του και τους θρυλικούς Δροσουλίτες. Αμέσως μετά και διαμέσου του Φαραγγιού του Κοτσιφού όπου θα επισκεφτούμε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου χτισμένο μέσα σε σπηλιά, φτάνουμε στο Ρέθυμνο.
19.30 μ.μ.: Συγκέντρωση στο ξενοδοχείο και προσφορά αποχαιρετιστήριου ποτού με διάφορα σνακ
20.00 μ.μ.: Δείπνο στο εστιατόριο «ΟΘΕΛΛΟ» του ξενοδοχείου με ζωντανή μουσική.

6η Μέρα:Άγιος Γεώργιος Σεληνάρι – Ελούντα – Άγιος Νικόλαος – Ενυδρείο – Ηράκλειο – Λάρνακα

07.30-10.00 π.μ.: Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ανατολική Κρήτη. Πρώτη στάση στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου (Σεληνάρι), ακολούθως δε κατευθυνόμαστε στην φημισμένη Ελούντα. Από την Ελούντα θα επισκεφθούμε το νησάκι της Σπιναλόγκας, γνωστό σαν η τελευταία αποικία λεπρών στην Ευρώπη. Στη συνέχεια φθάνουμε στη γραφική πόλη και πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου Άγιο Νικόλαο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και επισκεπτόμαστε το ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος» στις Γούρνες. Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα και εντυπωσιακά ενυδρεία της Μεσογείου και αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών, αλλά και σύγχρονο κέντρο έρευνας. Η πρωτεύουσα της Κρήτης, το Ηράκλειο, δεν είναι μακριά. Θα δούμε τη Λότζια, τη Κρήνη Μοροζίνη (Λιονταράκια), το Ναό της Αγίας Αικατερίνης με το μουσείο Βυζαντινών εικόνων, τον Άγιο Μηνά (Μητροπολιτικός ναός Ηρακλείου), τον Άγιο Τίτο και το επιβλητικό φρούριο του «Κούλε» στην είσοδο του παλιού ενετικού λιμανιού. Αργά το απόγευμα επιβίβαση στα λεωφορεία και αναχώρηση για το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και το ταξίδι της επιστροφής στη Κύπρο, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εξαήμερη διαμονή μας στην Κρήτη.

Package Detail

Περιλαμβάνονται :

• Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Ηράκλειο-Λάρνακα με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines
• Φόροι αεροδρομίων
• 1 βαλίτσα 23 κιλά και 1 χειραποσκευή ως 8 κιλά
• 5 βράδια διαμονή στο παραπάνω ξενοδοχειακό συγκρότημα στην πόλη του Ρέθυμνου
• Ημιδιατροφή (πρόγευμα & δείπνο) καθημερινώς με εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα
• Βραδιά με ζωντανή μουσική και χορούς
• Μεταφορές αεροδρόμιο-ξενοδοχείο-αεροδρόμιο
• Περιήγηση της πόλης του Ρεθύμνου & 5 εκδρομές με έμπειρο συνοδό του γραφείου μας στην Κρήτη
• Ποτό καλωσορίσματος και αποχαιρετιστήριο ποτό με διάφορα σνακ
• Έντυπο πληροφοριακό υλικό για τη Κρήτη
• Υπηρεσίες αντιπροσώπου μας (Aphrodite Travel)
• Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται :

• Οι είσοδοι (όπου απαιτούνται) στις εκδρομές • Ότι δεν περιλαμβάνεται
• Νέος φόρος διανυκτέρευσης (1,50€/δωμάτιο/ημέρα) – ισχύει από 1/1/2018

Σημειώσεις για το ξενοδοχείο:

• Βρίσκεται μόλις 50μ. από την απέραντη χρυσή αμμουδιά και σε πολύ κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης.
• Διατίθενται και οικογενειακά δωμάτια 2 ανεξάρτητων χώρων (για 4-5 άτομα). Η τιμή του 1ου παιδιού σε περίπτωση διαμονής σε οικογενειακό δωμάτιο είναι η ίδια με αυτή του 2ου. Όταν υπάρχει 3ο παιδί η διαμονή είναι μόνο σε οικογενειακά δωμάτια (και οι τιμές του 1ου παιδιού παραμένουν ως έχουν παραπάνω).
• Η επίσημη κατηγορία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος είναι 3* αλλά τα πλείστα συνεργαζόμενα με αυτό ταξιδιωτικά γραφεία το παρουσιάζουν στους καταλόγους τους σαν 4* λόγω της τοποθεσίας, των ανέσεων του καθώς επίσης και των ποιοτικών υπηρεσιών που παρέχει.
• Όλα τα δωμάτια διαθέτουν τηλέφωνο, τηλεόραση, ψυγείο, μπαλκόνι, κλιματισμό και μπάνιο ή ντουζ. Επίσης παρέχεται δωρεάν WI-FI τόσο στα δωμάτια όσο και στους κοινόχρηστους χώρους.

Departures

DATES:

Departures: 21/04
 
 
 
19:15 Larnaca International Airport (LCA) Larnaca, Cyprus
20:45 Heraklion Airport N. Kazantzakis (HER) Heraklion, Greece
Luggage Allowed 1 free luggage included
 
 
Return
 
22:55 Heraklion Airport N. Kazantzakis (HER) Heraklion, Greece
00:25 Larnaca International Airport (LCA) Larnaca, Cyprus
Luggage Allowed 1 free luggage included
Photos