ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ – 5 ΜΕΡΕΣ

0
Enquiry Form
Enquiry Form
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

268

Why Book With Us?

  • No-hassle best price guarantee
  • Customer care available 24/7
  • Hand-picked Tours & Activities

Get instead of Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

+357 77771234

info@honeywelltravel.com.cy

Availability : 02/05-06/05
Prices and Details
 
3* Hotel Tripoli, Greece
Rating Rating Rating 
Tripoli, Greece
 
 
Room Facilities Departure Dates
Double Triple Single Child 1
Standard Room Bed & Breakfast
02/05 €745 €720 €845 €645

 

Program

1η Μέρα - Μεγάλη Πέμπτη:Λάρνακα – Ισθμός Κορίνθου – Ναύπλιο – Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβή – Τρίπολη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας για την πτήση μας για την Αθήνα. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Πελοπόννησο. Πρώτος μας σταθμός στον Ισθμό της Κορίνθου (στάση για καφέ).

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το πανέμορφο Ναύπλιο. Περιήγηση στα μεγαλοπρεπή αξιοθέατα, όπως το φρούριο του Παλαμηδίου του 1687, τη φυλακή του Κολοκοτρώνη, το Βενετσιάνικο φρούριο Μπούρτζι πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων, την Πλατεία Συντάγματος, τη Βουλή, τα γύρω ιστορικά κτήρια και τον επιβλητικό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου του 1500.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την Ι.Μ. Παναγίας Μαλεβή, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Είναι κτισμένη στα 950μ. στο όρος Πάρνωνα (το οποίο ονομάστηκε «Δεύτερο Άγιο Όρος» ή Άγιο Όρος της Νότιας Ελλάδας» γιατί κανένα άλλο ελληνικό βουνό δεν παρουσιάζει τόσο μεγάλη συγκέντρωση μοναστηριών). Στο μοναστήρι υπάρχει θαυματουργική εικόνα της Παναγίας, που, όπως από την παράδοση γνωρίζουμε, είναι μία από τις εβδομήντα εικόνες που αγιογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Από το 1964 αναβλύζει Άγιο Μύρο, χάρη στο οποίο πολλοί ασθενείς θεραπεύονται. Το 1949 μετατράπηκε από ανδρική σε γυναικεία.

2η Μέρα - Μεγάλη Παρασκευή: Λιμποβίσι – Στεμνίτσα – Δημητσάνα – Βυτίνα

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για το Λιμποβίσι, γενέτειρα του Γέρου του Μοριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1.200 μ., πάνω από τις χαράδρες του Μαίναλου. Θα δούμε το αναστηλωμένο σπίτι των Κολοκοτρωναίων που λειτουργεί ως Μουσείο και το πνευματικό καταφύγιο του και των συναγωνιστών του, την εκκλησία του Αϊ-Γιάννη του Προδρόμου.
Συνεχίζουμε για τη Στεμνίτσα με τα φημισμένα μυγδαλάτα της, τα επιβλητικά πυργόσπιτα με τοξωτά υπέρθυρα και τα πέτρινα καλντερίμια. Η σχολή αργυροχρυσοχοΐας, που στεγάζεται σ’ ένα επιβλητικό πέτρινο κτίριο, συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη. Μπορείτε να αγοράσετε χειροποίητα κοσμήματα αλλά και αντίγραφα σπάνιων νομισμάτων.

Η Δημητσάνα δεν είναι μακριά. Θα δούμε το σπίτι του πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’, το Μουσείο Υδροκίνησης και τους μπαρουτόμυλους που λειτουργούσαν στις πηγές του Αϊ-Γιάννη. Καταλήγουμε στη Βυτίνα, το «πετράδι» του όρους Μαίναλου, Καταπράσινη και γραφική είναι πασίγνωστος ορεινός τόπος διακοπών, εδώ και πολλά χρόνια κρατά τα πρωτεία στην τουριστική κίνηση της Αρκαδίας. Στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 υπήρξε κέντρο ανεφοδιασμού, με αποτέλεσμα να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διάρκεια του πολέμου με συνέπεια να πυρποληθεί επτά φορές από τον Ιμπραήμ. Επιστροφή το απόγευμα στην Τρίπολη.

Το βραδύ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία στης πόλης. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα - Μεγάλο Σάββατο: Αγία Θεοδώρα – Καλαμάτα

Πρόγευμα κα αναχώρηση για το χωριό Βάστα Αρκαδίας, όπου θα επισκεφθούμε το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας, το οποίο είναι από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα της Αρκαδίας. Πρόκειται για ένα μικρό θαύμα καθώς δεκαεφτά μεγάλα δέντρα ξεπηδούν από την στέγη ενός μικρού πέτρινου ναϊδρίου την ώρα που από τα θεμέλιά της αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση ο αριθμός των δέντρων είναι όσα τα χρόνια της Αγίας Θεοδώρας όταν πέθανε.

Ο θρύλος λέει ότι στο σημείο όπου εκτελέστηκε, το αίμα της έγινε ποτάμι και τα μαλλιά της δένδρα. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το μοναδικό φαινόμενο δεν έχει λογική εξήγηση, καθώς το βάρος των πλατανιών σε άλλη περίπτωση θα είχε γκρεμίσει το μικρό ξωκκλήσι ή θα είχε ανατρέψει τη στέγη του.

Επόμενος μας προορισμός είναι η Καλαμάτα, πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας. Ο ίσκιος του Ταΰγετου, οι απέραντοι ασημόχρυσοι ελαιώνες που ακουμπούν στην ακτή και μια ατέλειωτη παραλία ζωγραφίζουν με τα ομορφότερα χρώματα τη χαρισματική πολιτεία. Σημείο αναφοράς της μεγαλούπολης είναι το θρυλικό «κάστρο της Ιζαμπώ» με την πανοραμική θέα, χτισμένο στη θέση της ακρόπολης των Φαρών. Θα επισκεφθούμε τον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής (1873), πολιούχο εκκλησία της Καλαμάτας, τη Μονή Καλογραιών (12ου αι.) με το περίφημο εργαστήρι μεταξοϋφαντουργίας και τη βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων (13ο αι.), με την πλινθοπερίκλειστη τοιχοποιία.

Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή το απόγευμα στη Tριπολη.

Το βράδυ μετάβαση στην εκκλησία για την Αναστάσιμη λειτουργία. Ακολουθεί δείπνο όπου θα σερβιριστεί η πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα - Κυριακή του Πάσχα: Τρίπολη (ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ)!

Μετά το πρόγευμα χρόνος ελεύθερος να χαρείτε τη γιορτινή αυτή ημέρα.

Ο Δήμος Τρίπολης τιμά τις παραδόσεις του τόπου και μας καλεί να γιορτάσουμε το Ελληνικό Πάσχα, στην Πλατεία Άρεως, στο Συνοικισμό Κολοκοτρώνη, στην Πλατεία Βαλτετσίου. Θα διασκεδάσουμε με Ελληνική παραδοσιακή μουσική από τις ορχήστρες της πόλης, θα χορέψουμε μαζί με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, θα γευτούμε διάφορα εδέσματα και βέβαια θα πιούμε το εξαιρετικό κρασί της Αρκαδικής γης. Ακολουθεί το εορταστικό μας γεύμα. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα - Δευτέρα:Τρίπολη – Λουτράκι – Όσιος Πατάπιος – Άγιος Εφραίμ – Αεροδρόμιο Αθήνας – Λάρνακα

Πρόγευμα και αναχωρούμε από την Τρίπολη.

Πρώτος μας σταθμός είναι στο Λουτράκι του νομού Κορινθίας φημισμένο για τις πηγές φυσικού μεταλλικού και ιαματικού νερού. Στο κέντρο της πόλης προβάλλει επιβλητικά ο ναός της Παναγίας της Γιάτρισσας, της Μεγαλόχαρης, ως ακλόνητος στυλοβάτης της πίστης των κατοίκων. Στο εσωτερικό του φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Σε κοντινή απόσταση από το Λουτράκι θα συναντήσουμε τη γυναικεία Ι.Μ. του Οσίου Παταπίου, η οποία επιτελεί σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο. Στο σπήλαιο του Αγίου Παταπίου φυλάσσεται σε λάρνακα το Άγιο λείψανό του, καθώς επίσης και η κάρα της Αγίας Υπομονής. Επίσης υπάρχει πηγή με αγίασμα, παρακείμενα του σπηλαίου.

Η θέα και η φυσική και πνευματική ομορφιά της μονής ανταμείβει τον προσκυνητή – επισκέπτη.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη όπου μαρτύρησε ο Μεγαλομάρτυρας και Θαυματουργός Άγιος από τους Τούρκους. Τον συνέλαβαν στις 14 Σεπτεμβρίου 1424 και τον υπέβαλλαν σε καθημερινά βασανιστήρια επί οκτώ συνεχείς μήνες. Μέχρι την Τρίτη, 5 Μαΐου 1425 μ.Χ., οπότε και αποφάσισαν το φρικτό τέλος του Μεγαλομάρτυρα, κρεμώντας τον ανάποδα σε μια μουριά που σώζεται ως τώρα, καρφώνοντάς τον στα πόδια και το κεφάλι με σουβλερά καρφιά και διαπερνώντας βίαια με αναμμένο ξύλο το καταπληγωμένο σώμα του στο τέλος. Τα άγια λείψανά του βρέθηκαν μετά από 524 ολόκληρα χρόνια, από την μακαριστή Γερόντισσα Μακαρία στις 3 Ιανουαρίου 1950, ύστερα από θαυμαστές εμφανίσεις και καθοδηγήσεις του Οσίου, ο οποίος τελεί από τότε και με την Χάρη του Χριστού αναρίθμητα θαύματα.

Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας και το ταξίδι της επιστροφής στην Κύπρο με τις αποσκευές μας γεμάτες αναμνήσεις από την πενθήμερο πασχαλινό μας ταξίδι μας στην Ελλάδα.

Package Detail

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Αθήνα-Λάρνακα με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines
• Φόροι αεροδρομίων
• Ανά άτομο 1 βαλίτσα 23κ., 1 χειραποσκευή μέχρι 8κ. και 1 προσωπικό αντικείμενο
• 4 βράδια διαμονή στην Τρίπολη στο Ceragio 3* με πρόγευμα
• Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα
• Όλες οι μεταφορές, εκδρομές/περιηγήσεις βάσει του προγράμματος με κλιματιζόμενο λεωφορείο
• Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
• Ταξιδιωτική ασφάλεια
• Φόρος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία
• Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

• Είσοδοι (όπου απαιτούνται) στις εκδρομές
• Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο «περιλαμβάνονται»

Σημείωση: Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι από το πρόγραμμα.

Όροι και προϋποθέσεις (με την κράτηση αποδέχεστε τα πιο κάτω):

• Με την κράτηση δίνεται προκαταβολή 30% της αξίας της εκδρομής και εξόφληση 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
• Ακύρωση μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 50€ για λειτουργικά έξοδα.
• Ακύρωση μεταξύ 44 και 31 μέρες πριν από την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας της εκδρομής.
• Ακύρωση μεταξύ 30 και 21 μέρες πριν από την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας της εκδρομής.
• Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν από την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της εκδρομής

Departures

Departure with Aegean Airlines: 02/05

 
 
 
07:30 Larnaca International Airport (LCA) Larnaca, Cyprus
09:15 Athens Int E Venizelos (ATH) Athens, Greece
Luggage Allowed 1 free luggage included
 
 
 
Return
 
21:20 Athens Int E Venizelos (ATH) Athens, Greece
23:00 Larnaca International Airport (LCA) Larnaca, Cyprus
Luggage Allowed 1 free luggage included
Photos

Proceed Booking