ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (01-07/05) 7 ΜΕΡΕΣ (HTS)

0
Enquiry Form
Enquiry Form
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

103

Why Book With Us?

  • No-hassle best price guarantee
  • Customer care available 24/7
  • Hand-picked Tours & Activities

Get instead of Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

+357 77771234

info@honeywelltravel.com.cy

Enquiry Form
Availability : 01/05
Prices and Details
 
 
4* Hotel – Heraklion
Rating Rating Rating Rating 
Heraklion, Greece
 
Room Facilities Departure Date Double Single Triple Child 1 Child 2
Superior Room 01/05 €725 €875 €695 €475 €575
 
Program

1η μέρα Μεγάλη Τετάρτη 1/5:Λάρνακα – Ηράκλειο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση με απευθείας πτήση για το Ηράκλειο. Άφιξη, επιβίβαση στα λεωφορεία και μεταφορά στο All Inclusive ξενοδοχείο μας. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα Μεγάλη Πέμπτη 2/5:Κνωσός – Πόλη Ηρακλείου (περιήγηση)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την εκδρομή μας. Πρώτη στάση για ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, που κατά την παράδοση, υπήρξε η έδρα του σοφού βασιλιά Μίνωα. Πρόκειται για το λαμπρότερο κέντρο του Μινωικού πολιτισμού όπου οι ανασκαφές που έγιναν από τον Βρετανό αρχαιολόγο Sir Arthur Evans αποκάλυψαν ολόκληρο το ανάκτορο. Συναρπαστικοί μύθοι, του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, συνδέονται με το ανάκτορο της Κνωσού. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, το μεγαλύτερο αστικό και οικονομικό κέντρο του νησιού και πρωτεύουσα της Περιφέρειας Κρήτης. Θα δούμε τη Λότζια, τη Κρήνη Μοροζίνη (Λιονταράκια), το Ναό της Αγίας Αικατερίνης με το μουσείο Βυζαντινών εικόνων, τον Άγιο Μηνά (Μητροπολιτικός ναός Ηρακλείου), τον Άγιο Τίτο και το επιβλητικό φρούριο του «Κούλε» στην είσοδο του παλιού ενετικού λιμανιού. Κατά την Ενετοκρατία το φρούριο ήταν γνωστό με τα ονόματα Rocca a Mare ή Castello a Mare ή Castello, δηλαδή φρούριο στη θάλασσα. Επικράτησε τελικά να ονομάζεται «Κούλες», όνομα που προέρχεται από την τούρκικη ονομασία Su Kulesi. Κατασκευάστηκε στη θέση παλαιότερου φρουρίου που είχε πάθει σοβαρές ζημιές από σεισμό το 1303. Επόμενός μας σταθμός στον τάφο του σπουδαίου κρητικού λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του Ηρακλείου, πάνω στα ενετικά τείχη στον προμαχώνα Μαρτινένγκο, με θέα όλη την πόλη του Ηρακλείου. Ο τάφος βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο έπειτα από επιθυμία του ίδιου, καθώς η Εκκλησία τον είχε αφορίσει μετά τη συγγραφή του τελευταίου έργου του, που θεωρήθηκε αντιχριστιανικό. Ο τάφος είναι απλός, με μεγάλο ξύλινο σταυρό και μια επιγραφή που ο ίδιος είχε ζητήσει να γράψουν: «Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος». Το μεσημέρι επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Μεγάλη Παρασκευή 3/5:Άγιος Γεώργιος Σεληνάρι – Άγιος Νικόλαος – Ελούντα – Σπιναλόγκα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ανατολική Κρήτη. Πρώτη στάση για προσκύνημα στην Ανδρική Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι, η οποία είναι κτισμένη στην καρδιά του φαραγγιού του Σεληνάρι. Για τους Κρητικούς θεωρείται γρουσουζιά να περνάει κάποιος το φαράγγι, χωρίς να σταματήσει στον Άγιο Γεώργιο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τη γραφική πόλη και πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου, τον Άγιο Νικόλαο. Σήμα κατατεθέν του είναι η Λίμνη Βουλισμένη, μια μικρή λιμνοθάλασσα στο κέντρο της πόλης. Δεκάδες θρύλοι συνδέονται με αυτήν λόγω των πολύ βαθιών νερών της, όπως το ότι δεν έχει βάθος. Στο πυθμένα της λίμνης είχαν πετάξει οι Γερμανοί πολεμικό υλικό πριν εγκαταλείψουν την Κρήτη το 1944. Μια βόλτα γύρω από τη λίμνη είναι μια ωραία εμπειρία. Ακολούθως κατευθυνόμαστε βόρεια και σε απόσταση περίπου 10χλμ. συναντάμε το παγκοσμίου φήμης τουριστικό θέρετρο, την Ελούντα. Από εκεί θα επισκεφθούμε το νησί της Σπιναλόγκας, γνωστό σαν η τελευταία αποικία λεπρών στην Ευρώπη. Το απόγευμα επιβίβαση το λεωφορείο για την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο μας στο Ηράκλειο.
Αργά το απόγευμα μετάβαση προαιρετικά με τα πόδια στην εκκλησία για την παρακολούθηση της ακολουθίας και Περιφοράς
Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

4η μέρα Μεγάλο Σάββατο 4/5:Ιερά Μονή Αρκαδίου – Ρέθυμνο

Πρόγευμα και αναχώρηση τον Νομό Ρεθύμνου. Πρώτος μας σταθμός η Ι.Μ. Αρκαδίου, ίσως το πιο ιστορικό μνημείο της Κρήτης. Από εδώ ξεκίνησε η Κρητική επανάσταση ενάντια στο Τούρκο κατακτητή. Σε όλους μας είναι ακουστό το Ολοκαύτωμα της μονής. Το Ρέθυμνο δεν είναι μακριά. Επίσκεψη του παραλιακού δρόμου, του Ενετικού λιμανιού, της παλιάς πόλης (η οποία χαρακτηρίστηκε το 1967 Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο, και το 1985 Παραδοσιακός Οικισμός), του Ενετικού φρουρίου Φορτέτζα και της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου. Στη συνέχεια φθάνουμε στην πλατεία της Κυρίας των Αγγέλων όπου βρίσκεται η εκκλησία της Μικρής Παναγίας η οποία οικοδομήθηκε στα χρόνια της ενετοκρατίας και ήταν αφιερωμένη στην Αγία Μαρία Μαγδαληνή του Τάγματος των Δομινικανών. Πρόκειται για τρίκλιτη εκκλησία που στα χρόνια της τουρκοκρατίας μετατράπηκε σε τζαμί και το 1680 προστέθηκε μιναρές που σύντομα κατέρρευσε. Η περιήγησή μας ολοκληρώνεται στην εκκλησία των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων. Οι Άγιοι Τέσσερεις Μάρτυρες Γεώργιος, Αγγελής, Μανουήλ και Νικόλαος ήταν όλοι τους έγγαμοι, ενάρετοι στο βίο και Κρυπτοχριστιανοί. Την κρυφή αυτή αλλά καλά φυλαγμένη χριστιανική τους πίστη, όπως όλοι οι κρυπτοχριστιανοί, ζητούσαν ευκαιρία να αποκαλύψουν σύμφωνα με την εντολή του Κυρίου «Ος δ’ αν ομολογήσει με έμπροσθεν των ανθρώπων ομολογήσω καγώ έμπροσθεν του Πατρός μου του εν ουρανοίς». Γι’ αυτό και όταν το 1821 οι Έλληνες και οι Κρήτες πήραν τα όπλα ενάντια στους Τούρκους, πήραν μέρος και οι Τέσσερεις Μάρτυρες «πολεμήσαντες γενναία υπερ πίστεως και πατρίδος». Το 1824 ως γνωστόν κατεστάλη η επανάσταση στην Κρήτη. Τότε και οι Τούρκοι συνέλαβαν τους Αγίους και τους οδήγησαν στον Μεχμέτ, Τούρκο Πασά του Ρεθύμνου, ο οποίος προσπάθησε με υποσχέσεις να τους πείσει να επιστρέψουν στον Μωαμεθανισμό. Η απάντηση όμως των Αγίων ήταν γενναία και σταθερή «Εμείς χριστιανοί γεννηθήκαμε και χριστιανοί θα αποθάνομε». Η φρικτή φυλακή και τα βασανιστήρια μέχρι την τελική καταδίκη τους στον δι’ αποκεφαλισμού θάνατο ήταν η συνέχεια. Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα επιστροφή στο Ηράκλειο για ξεκούραση και να χαρείτε τις all inclusive παροχές του ξενοδοχείου μας.
Το βράδυ μετάβαση με τα πόδια στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης για παρακολούθηση της Θείας Λειτουργείας της Αναστάσεως Του Κυρίου και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Ακολουθεί δείπνο με πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και ποικιλία εδεσμάτων σε μπουφέ.

5η μέρα Κυριακή του Πάσχα 5/5:Ηράκλειο

Χρόνια Πολλά – Χριστός Ανέστη!
07.30-10.00 π.μ.: Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος.
Στις 12.30 μ.μ. προσφορά προμεσημβρινών σνακ, ούζο, τσικουδιά και χυμός.
13.00 μ.μ.: Πλούσιο Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς.
Την υπόλοιπη γιορτινή ημέρα μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε όπως επιθυμείτε. Διανυκτέρευση.

6η μέρα Δευτέρα του Πάσχα 6/5:Ζωνιανά – Ανώγεια

07.30-08.30: Πρόγευμα και αναχώρηση με κατεύθυνση τους πρόποδες του Ψηλορείτη. Πρώτη μας στάση στο χωριό Ζωνιανά. Επίσκεψη στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων «ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ». Περιλαμβάνει 87 κέρινα ομοιώματα, που σε φυσικό μέγεθος αναπαριστούν σκηνές από την ιστορία της Κρήτης. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για το μουσείο χώρο 1000 τ.μ. και με διακόσμηση ανάλογη της θεματολογίας, προβάλλονται σκηνές όπως του Ελ. Βενιζέλου, του Κορνάρου, του Αρκαδίου, του Θεοτοκόπουλου, του Καζαντζάκη και πολλές άλλες μορφές. Ακολούθως επισκεπτόμαστε το σπήλαιο Σφενδόνη με τους περίφημους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Καταλήγουμε στα Ανώγεια, φημισμένα σε όλη την Ελλάδα για την προσφορά τους στον πολιτισμό. Περιηγηθείτε στα στενά σοκάκια του χωριού και γνωρίστε από κοντά τους φιλόξενους ανθρώπους του. Σπουδαίοι Κρητικοί λυράρηδες και τραγουδιστές κατάγονται από τα Ανώγεια, με κορυφαίο τον «αηδόνι της Κρήτης», τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη, του οποίου το σπίτι βρίσκεται στη γειτονιά Περαχώρι. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και να γευτείτε αυθεντική Κρητική κουζίνα και το περίφημο «αντικριστό». Το απόγευμα επιστροφή στο all inclusive ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

7η μέρα Τρίτη του Πάσχα 7/5:Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος» – Πόλη Ηρακλείου (χρόνος ελεύθερος) – Αεροδρόμιο – Λάρνακα

Πρόγευμα και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για το ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος». Στεγάζεται στην παλιά Αμερικάνικη Βάση Γουρνών, 14 χλμ. ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου και ξεκίνησε τη λειτουργεία του το 2005. Η μαγεία του βυθού της θάλασσας και η εμπειρία της κατάδυσης σε έναν τόσο οικείο αλλά άγνωστο κόσμο – τον θαλάσσιο κόσμο της Μεσογείου – δεν περιγράφεται με λίγες μόνο λέξεις. Το Ενυδρείο Κρήτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα της Ευρώπης αλλά και σύγχρονο κέντρο έρευνας. Στις 61 δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 1.600.000 λίτρων έχουν δημιουργηθεί βιότοποι όπου φιλοξενούνται 2.500 οργανισμοί από 200 είδη. Θα δείτε μεγάλα θηλαστικά, σπάνια είδη ψαριών και θαλάσσιες χελώνες. Σε πρώτο πλάνο «τα σαγόνια του καρχαρία», αλλά θα σας «κλέψουν» την καρδιά οι μέδουσες και οι μικροσκοπικοί ιππόκαμποι. Ακολούθως κατευθυνόμαστε στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και χρόνος ελεύθερος για κάποια τελευταία ψώνια, φαγητό ή καφέ. Νωρίς το απόγευμα επιβίβαση στο λεωφορείο με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και το ταξίδι της επιστροφής στη Κύπρο, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις από την επταήμερη διαμονή μας στην Κρήτη.

Package Detail

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Ηράκλειο-Λάρνακα με απευθείας πτήσεις της Tus Airways
Φόροι αεροδρομίων
Ανά άτομο βαλίτσα 20κ., χειραποσκευή 8κ. και προσωπικό αντικείμενο
6 βράδια σε ξενοδοχείο 4* στο Ηράκλειο
All Inclusive καθημερινώς (όλα τα φαγητά και ποτά)
Φόρος διαμονής / τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση
Δείπνο Αναστάσεως με μαγειρίτσα & άλλα εδέσματα
Πασχαλινό τσουρέκι, Πασχαλινά αυγά & λαμπάδα
Μεσημεριανό Πασχαλινό μπουφέ με ζωντανή μουσική & χορούς
Μεταφορές αεροδρόμιο-ξενοδοχείο-αεροδρόμιο
5 εκδρομές με συνοδό του γραφείου μας
Επαγγελματίας ξεναγός στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού
Προμεσημβρινά σνακ με ούζο, τσικουδιά και χυμό (ημέρα του Πάσχα)
Ταξιδιωτική ασφάλεια με κάλυψη έως 1000€
Για άτομα έως και 69 ετών κάλυψη για ατύχημα ή ασθένεια
Για άτομα από 70 ετών κάλυψη μόνο για ατύχημα
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

Οι είσοδοι (όπου απαιτούνται) στις εκδρομές • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο «Περιλαμβάνονται»

Σημείωση:

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι από το πρόγραμμα.

Σημειώσεις για το ξενοδοχείο:

Βρίσκεται στην τουριστική περιοχή Αμουδάρα της πόλης του Ηρακλείου. Μπροστά από το ξενοδοχείο υπάρχει στάση λεωφορείο με τακτικότατα δρομολόγια προς/από το κέντρο της πόλης. Η απέραντη χρυσή αμμουδιά βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από αυτό.
Τις ημέρες των εκδρομών που δεν θα βρίσκεστε το ξενοδοχείο, εφόσον επιθυμείτε, σας παρέχεται lunch basket.

Όροι και προϋποθέσεις:

Με την κράτηση δίνεται προκαταβολή 30% της αξίας της εκδρομής και εξόφληση περίπου 21 μέρες πριν την αναχώρηση.
Ακύρωση μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 50€ για λειτουργικά έξοδα.
Ακύρωση μεταξύ 44 και 31 μέρες πριν από την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας της εκδρομής.
Ακύρωση μεταξύ 30 και 21 μέρες πριν από την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας της εκδρομής.
Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν από την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της εκδρομής.

Departures

DATE: 01/05

 

Departure
 
Tus Airways | Thessaloniki Airport (SKG)
11:00 Larnaca International Airport (LCA) Larnaca, Cyprus
to
12:35 Nikos Kazantzakis (HER) Heraklion, Greece
Luggage Allowed 1 free luggage included
Flight U8 728
 
 
Return
 
Tus Airways | Thessaloniki Airport (SKG)
17:35 Nikos Kazantzakis (HER) Heraklion, Greece
to
19:00 Larnaca International Airport (LCA) Larnaca, Cyprus
Luggage Allowed 1 free luggage included
Flight U8 729
Photos

Proceed Booking